Dyrk din egen cannabis

Cannabis har været et stort samtaleemne i adskillige år herhjemme i Danmark. Som udgangspunkt mest fordi cannabis altid har været relateret til euforiserende stoffer som hash. Det er i det hele taget et emne, der deler vandene, for selvom cannabis-emnet altid har mødt ekstrem stor politisk modstand, så er der er en voksende del af den danske befolkning, som ser en hel del anderledes på situationen. Selv på politisk plan er der så småt enighed om, at cannabis-planten faktisk har en hel del positive egenskaber, som har været været overset i debatten og dæmoniseringen af den tusind år gamle plante.

Fra 2017 blev medicinsk cannabis lovliggjort herhjemme, hvilket betyder, at folk faktisk kan få ordineret det euforiserende aktive stof THC i cannabis-planten via forskellige cannabis-produkter i form af olier, salver, cremer og kapsler. Men det er faktisk også muligt at bestille cannabis-frø således at man selv kan dyrke sin egen cannabis-plante derhjemme. Det kræver dog både indsigt, overblik og en vis teknisk snilde.

Naturligt hjemmeproduceret cannabis

Det er faktisk muligt at skabe cannabis-planten helt af sig selv. Man kan bestille cannabisfrø på nettet og få dem tilsendt, så man selv kan igangsætte sin egen lille cannabis-produktion. Når man først kaster sig ud i at dyrke cannabis-planterne vil man hurtigt erfare, at det næsten tangerer et nørdet projekt som at brygge sit eget øl. Dyrkningen af naturlige cannabisfrø kalder fremfor alt på at man har tålmodighed og en vis interesse i at forstå cannabisfrøenes han og hunsorter. Det er en omhyggelig og næsten nørdet proces at sammensætte de to sorter på stærkeste måde for at frembringe de bedste skud.

Fra naturlige cannabisfrø til hash plante

Efter fire til fem uger, og under de rette forhold, vil du kunne høste resultatet af frø-plantningen. De fleste nybegyndere begår masser af fejl og vil uden tvivl skulle kassere en del, men der vil under alle omstændigheder være noget at høste på dine hash planter, hvis du har fulgt fremgangsmåden mere eller mindre som planlagt.

I processen frem mod høstning, skal planten eventuelt trimmes for vifteblade. Disse bør gemmes, da de også indeholder det brugbare aktive stof THC, som er en af de euforiserende stoffer i cannabis-planten.

Udvind din egen cannabis-olie af dine planter

Man kan gå mange forskellige retninger i takt med at hash planterne modnes. Det er klart, at mange igennem de sidste hundredevis af år har dyrket cannabis for senere at ryge hashen, men man kan også skabe sin egen cannabis-olie af sit planteforetagende. 

Cannabis-olie eller medicinsk cannabis bruges i flere forskellige henseender og kan have mange forskellige formål. Smertelindring er en af de hyppigste årsager (udover rygning) til at folk er begyndt at dyrke deres egen cannabis-planter. Det er nemlig muligt at udvinde sin egen olie fra hash plantens topskud. 

Andre positive elementer ved cannabis-olie

Cannabis-olie har vist sig at have mange forskellige fordele. Udover selve sin fysiske smertelindrende effekt, peger meget på, at den også kan have en afbalancerende effekt rent mentalt. Nogle mener, at der er en decideret angstdæmpende virkning i olien og at folk med lette depressioner også vil kunne mærke en lettende effekt af olien. Der forskes fortsat meget i cannabis og dens forskellige postive effekter, og det står efterhånden klart, at man med legaliseringen af medicinsk cannabis i Danmark er trådt et skridt tættere på en mere objektiv tilgang til cannabis. Vi omfavner nu bedre plantens mange helende og positivt virksomme effekter, og stirrer os ikke længere kun blinde på planten som et euforiserende ryge-objekt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*