3 råd til sundere tænder

Det er ekstremt vigtigt at holde sine tænder sunde. Tænderne spiller en stor rolle i vores liv, da de har stor indflydelse på vores helbred og livskvalitet. Måske man ikke forbinder tænderne med livskvalitet, men overvej blot hvor vigtigt et socialt værktøj dine tænder er. Et smil kan åbne døre, forføre eller skabe positive førstehåndsindtryk. Smilet hænger desuden sammen med latteren, og er man en person, som skjuler sine tænder, har man bogstaveligt talt ikke så meget at smile for.

Ligeledes er tænderne vigtige for helbredet. Er der problemer med tænderne, kan det resultere i tyggebesvær, dårligere fordøjelse, søvnbesvær, hovedpine etc. Du skal med andre ord passe godt på dit tandsæt.

De gode råd er nemme

Det behøver heldigvis ikke at være svært, det med at passe på sine tænder. Det fortæller vores lokale tandlæge i Vallensbæk, som giver gode råd.

For det første er det vigtigt at være konsekvent og børste tænderne hver eneste dag. Det er det bedste, du kan gøre for dem, da det er den daglige rutine, hvor du fjerner gamle madrester, plak og meget mere.  Det er vigtigt, at du bruger en tandpasta med fluor, og så kan du med fordel bruge en elektrisk tandbørste, som både er god ved dine tænder, da den børster mere effektivt, men også typisk forhindrer, at man børster for hårdt og slider på tandkødet.

Herudover, vil alle tandlæger anbefale dig at bruge tandtråd. For selv hvis du er rigtig dygtig til at børste tænderne dagligt, så er det utrolig svært – nærmest umuligt – at rense helt til imellem tænderne, hvis de sidder tæt.  Her kan tandtråden komme ind og fjerne det sidste skidt og snavs, så dine tænder er rene og kan holde sig sunde.

Vær desuden opmærksom på, at dine kostvaner naturligvis også spiller en rolle. Lever du af sodavand, cigaretter og slik, ja så vil det gå hårdt ud over dine tænder. En sund og varieret kost, hvor der også er plads til søde sager i ny og næ, er derimod med til at passe på dine tænder.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*