Mødetyper

De 4 mødetyper

Forbered dig godt og vid på forhånd hvilket mødetype det er du skal afholde. Herunder kan du læse om de 4 mødetyper samt få gode råd til hver enkelt.

Informationsmødet

Målet med dette møde er at motivere, skabe interesse og fortælle hvilke beslutninger der er drøftet andet steds, således at alle accepterer det og forstår.
Det er typisk kick-off møder inden en arbejdsprocess starter, brede møder med mange interessenter eller møde for en gruppe medarbejdere der ikke er en del af beslutningsgruppen. Personalemøder hører ofte under her.

Det gode informationsmøde skaber dialog og aktivitet. Overvej i forberedelsen hvordan du undgår at det bliver en envejskommunikation. Tag udgangspunkt i deltagernes interesse – Hvad får de ud af det. Dine behov er ikke relevante, det er deres.
Vær ærlig. især hvis du skal motivere til forandring. 
Styr mødet, så hverken de negative eller positive får overtaget. Alle følelser skal have plads og alt skal afsluttes så der ikke snakkes i krogene vagefter.

Ideskabelse møde

Målet her er at at se på tingene i fællesskab, således at løsningsrummet udvidet med flere perspektiver. Brainstorm og produktudviklingsmøder hører ind under her.

De rigtige rammer til mødet er vigtigt. Det er ofte lange og krævende møder, så her er omgivelserne, forplejning og måske et underholdsningsbreak ret vigtigt. Især disse møder kan anbefales at flytte udenfor kontoret.
Hav en klar målsætning for mødet.

Problemløsningsmødet

Denne giver lidt sig selv. Et, eller flere, problemer er opstået og nu er der brug for at man sammen finder en løsning. Krisemøder, planlægningsmøder og konfliktløsninger hører især under her. Deltagerne er dem med den relevante faglige viden for problemstillingen, eller deltagere som er en del af problemet, eller kan blive det hvis det ikke løses.

Ved disse møder er det vigtigt at gøre det klart hvad problemet er. de involverede kan have forskellige opfattelser, så sørg for at alle er enige om problemets kerne. Fin frem til næste skridt. hvad gøres der for at løse det. sør for at alle parter accepterer løsningsforslaget og sørg for at løsningen dokumenteres.

Beslutningsmøder

Det giver sig selv at målet her er at træffe beslutninger. Deltagerne er dem der har kompentence til at være med til at beslutte dette og ofte afholdes disse møder i ledelsen alene eller i styregrupper. Sørg for at det kun er de nødvendige deltagerer der indkaldes. 

Send oplægget ud i god tid så alle er med på hvad der sker. Disse møder skal styres med hård hånd og der skal være fokus på beslutningerne. Skær ned for diskussionerne.
Når beslutningen er taget, så hold fast i den. Før den til referat og sørg for alle deltagerer er enige.

Held og lykke med dit næste møde

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*