Sådan giver du dit køkken mere charme og sjæl

I de fleste danske hjem i dag er køkkenet samlingspunktet. Det er her, børnene sidder og laver deres lektier om aftenen efter en lang dag i skole, mens mor og far står og forbereder et velsmagende aftensmåltid.

Netop af denne årsag bør køkkenet også være et sted, der har masser af sjæl og charme, i stedet for at det blot fungerer som et praktisk og funktionelt rum i forbindelse med madlavningen. Du vil i denne artikel blive præsenteret for en række gode råd og tips til, hvordan du kan pifte dit køkken derhjemme en smule op og tilføje det noget charme. 

Dekorer de hvide vægge med plakater og vægure

Såfremt du ønsker, at dit køkken skal have mere charme og sjæl, bør du først og fremmest tænke over, at væggene ikke bare skal være hvide og tomme. I stedet kan du hænge ure til væggen, plakater eller posters op i nogle farver eller motiver, du synes om. På den måde giver du de ellers så kedelige vægge masser af personlighed. www.minida.dk er desuden utroligt praktiske, da du på den måde eksempelvis kan holde øje med, hvornår maden skal ud af ovnen.  

Tapetser én af væggene i et mønster, du kan lide

Det handler således om, at væggene i rummet ikke bare skal være hvide, og i den forbindelse kan du også vælge at male én af væggene i køkkenet i en mørk farve såsom mørkegrøn eller grå.

Er du glad for fest og farver, kan du også vælge at sætte tapet op i et farverigt mønster, du synes om. Det vil skabe en fin kontrast til dine køkkenelementer, der som regel er hvide eller grå. Du bør vælge et tapet med store mønstre, da det giver et mere roligt og behageligt udtryk i rummet. 

Vælg boliginteriør til køkkenet i bløde materieler

Du kan tilføje masser af charme og sjæl til dit køkken ved at pynte med boliginteriør i bløde materialer. Der er mange, der tænker, at gardiner og gulvtæpper normalvis hører til i enten stuen eller soveværelset, men du vil også sagtens kunne bruge disse elementer i dit køkken. Det vil med garanti skabe en varm og hjemlig atmosfære, eftersom det bløder rummet en smule op.

Ydermere kan du vælge at lave dit helt eget spisebord, og her kan du for eksempel anvende en gammel dør. Så længe det er unikt og specielt, vil det med garanti give rummet sjæl. Hvis du vil gøre bordet endnu mere unikt, kan du tilmed vælge at fremhæve bordbenene ved at male dem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*