Sådan passer du på miljøet

Har du bestemt dig for, at 2019 skal være året, hvor du lever på en mere bæredygtig måde? I denne artikel kigger vi på, hvordan man på tre nemme måder kan ændre sin livsstil, så man lever mere miljøvenligt og dermed gør en indsats. 

Det skriver Dagens.dk.

Der findes som udgangspunkt mange simple måder at blive mere miljøvenlig på, hvis det er noget, man aldrig før har skænket en tanke. Først og fremmest handler det selvfølgelig om at få et indblik i, hvad klimaproblemerne går ud på, og hvad der egentlig er brug for.

Mange af de svar kan du finde hos Klimaprofilen, som netop beskæftiger sig med bæredygtighed i forbindelse med forskellige temaer. Det er interessant læsning, og det kan måske få mange til at få øjnene op for, hvad det egentlig betyder at gøre en forskel. 

Læg din kost om

Kosten er et område, hvor man kan gøre en stor forskel, hvis man som privatperson eller familie vil leve mere miljøbevidst. Med kosten er der nemlig mange nemme måder at lægge de miljøtunge ting fra sig på – eller man kan skære ned på nogle af dem og skrue op for nogle af de mere grønne valg. 

Kød er ikke overraskende en stor synder. Det er naturligvis noget, mange har svært ved at acceptere, særligt hvis kød er en stor del af kosten hver dag. Dog findes der en lang række gode alternativer, som kan give de samme eller lige så gode oplevelser, når man spiser. 

Man kan også fokusere på at købe mad, som ellers vil blive smidt ud. Der er ofte mulighed for at finde produkter til lavere priser, som sagtens kan holde sig. Her kan man tænke over, om man alligevel sagtens kan få spist tingene, før de bliver for gamle, og om det derfor slet ikke er noget problem at købe dem. 

Skru ned for energiforbruget

Man kan også rette fokus mod den energi, man bruger i hverdagen. Det er ofte små ændringer, som alligevel gør en væsentlig forskel. Det kan handle om at skrue ned for varmen, når man tager afsted hjemmefra, eller at man lige sørger for at slukke for de elektroniske apparater, når man ikke skal bruge dem. 

Overbevis andre

Man kan også gå en vej, hvor man ud over at kigge på sig selv, forsøger at appellere til andre. Det er noget, som kræver lidt mod, særligt hvis man taler til dem, som ikke har lyst til at lægge stilen om. Det giver dog også respekt, at man tør fortælle andre, hvad man mener, der er det rigtige at gøre. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*