Dværg hjertetræ – smukt, men usikkert

Selvom dværg hjertetræ er et smukt træ at se på, er der mange usikkerheder omkring dets vedkommende. Det er et meget sjældent træ, og derfor er der ikke megen viden om det. Træet har en ret kort levetid, og det er ikke usædvanligt, at det dør inden for 10-15 år. Dette er dog kun en gennemsnitlig levetid, og der er eksempler på, at dværg hjertetræer har levet op til 30 år.

Dværg hjertetræ har ikke meget rodsystem, og derfor er det ikke særlig holdbart. Træet kan let blive væltet af vinden, og det er ikke usandsynligt, at det dør, hvis der er for meget vand i jorden. Se udvalget af hjertetræer her på plantpare.dk.

Dværg hjertetræ blomstrer normalt fra maj til juni. Blomsterne er ofte grønne eller brune og har en diameter på ca. 3 cm. Når træet blomstrer, danner det nye skud, der udvikler sig til blade og stilke. Blade og stilke er normalt grønne eller brune, men nogle gange kan de også være røde. Det er fantastisk flot når løvet bliver rødligt.

Dværg hjertetræ er et træ, der er egnet til at plante i haven. Det er svært at finde en planteskole, der sælger dette træ, og hvis man har et dværg hjertetræ i sin have, skal man være forberedt på, at det er en smule skrøbeligt.

Hvor kan man købe et dværg hjertetræ?

Det er svært at finde et dværg hjertetræ til salg, da dette træ er meget sjældent. Hvis man gerne vil have et dværg hjertetræ, kan man kontakte en planteskole eller gå på jagt efter det i naturen. Man skal dog være forberedt på, at det kan være svært at finde et dværg hjertetræ i naturen, da der ikke er meget af det.

Når det er sagt, så er det relativt nemt at købe et hjertetræ fra en online planteskole, da disse ofte har et bedre netværk og flere muligheder i forhold til international forsendelse til Danmark – end traditionelle planteskoler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*