Leje eller eje: fordele og ulemper

At være boligsøgende i en af landets store byer er ikke altid helt let. For selvom der i de større danske byer er et større udbud af boliger, er der også en langt større efterspørgsel. Især i de danske studiebyer kan det være svært at finde bolig, hvis man samtidig skal finde noget, der ligger indenfor rammerne af ens helt almindelige privatbudget. 

Det første, man skal spørge sig selv om, er, om man vil leje eller eje. For med de generelt høje lejepriser i byerne er det faktisk nogle gange lige så lukrativt at købe frem for at leje. Læs med videre i artiklen her, hvor vi kigger ind i fordele og ulemper ved henholdsvis at leje og købe. Hvem ved? Måske har du større gavn af det ene frem for det andet.

Aldrig har det været så billigt at låne penge

Det kan lyde ganske underligt, at det skulle være mere lukrativt rent økonomisk at købe frem for at leje. Men ikke desto mindre er det altså nogle gange tilfældet. For med de generelt høje lejepriser i storbyerne kan man faktisk godt tillade sig at sammenligne lejeprisen med sin boligydelse, hvis man i stedet valgte at låne penge til køb af egen ejerlejlighed.

En af de ting, der gør, at man faktisk altid bør overveje at eje, er, at det er blevet billigere at låne penge. Generelt ligger lånemarkedet nemlig på et niveau, hvor man ikke betaler ret meget i rente på sine lån. Og det er ganske attraktivt, hvis man låner penge til en bolig, hvor renten grundet sikkerhed i forvejen er ganske lav. En anden ting, der gør, at det kan være lukrativt at låne, er, at man faktisk i dag kan finansiere hele sin bolig gennem lån.

For selvom der er en regel, som siger, at man gennem opsparing skal finansiere minimum fem procent af boligens købesum, kan man i stedet vælge at finansiere denne del ved et af de hurtige online lån. Her er det muligt at låne helt op til 400.000 kroner som forbrugslån, og der er ingen, der vil spørge ind til, hvad pengene skal bruges til. Og så kan du jo vælge at bruge dem i forbindelse med den givne fem procents-udbetaling. Du kan læse meget mere om de hurtige forbrugslån på Kassekreditten, hvor tilbagebetaling og vilkår er ganske fornuftige.

Ved boligkøb forpligtes man længere end ved leje

Man skal selvfølgelig i forbindelse med køb være opmærksom på, at man bilder sig til en månedlig ydelse i helt op mod 30 år. Og det skal man altså være indforstået med, før man skriver under. Men er man klar til det, er det faktisk en rigtig solid løsning. Og så laver man samtidig en investering og opsparing i kraft af boligens vækstende friværdi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*