Få et afbræk fra hverdagens stress og jag

I dag er der rigtig meget fokus på at præstere. Faktisk kan man på mange måder sige, at vi i dag lever i et præstationssamfund, hvor det hele tiden gælder om at præstere bedre. Dette kan være meget stressende, og måske er det også medvirkende til, at flere og flere lider under psykiske sygdomme, som stress, angst og depression.

For at opleve hverdagen som mindre stressende, kan det være en rigtig god idé at få nogle små afbræk fra den. Nogle afbræk, hvor præstation og stress ikke indgår, og hvor vi kan slappe af og koble fra. Hvis du synes, det kan være svært at få det lille afbræk, kan du læse med herunder. Her får du nemlig nogle tips til, hvordan du netop kan det.

Læs – eller hør – en bog

Vi lever i en hverdag, der til stadighed bliver mere og mere digital. Mange er nærmest afhængige af at kunne mærke telefonen i lommen eller i hånden. Dette kan faktisk være en stressende faktor, på trods af at mange bruger telefonen for netop at få afbrækket. At tjekke, hvad der sker på de sociale medier, er dog sjældent et positivt afbræk.

I stedet kan du få et afbræk fra stressen – og den digitale verden – ved at læse en bog. En bog er noget, du virkelig kan fordybe dig i, således at du kan slå hjernen fra. Hvis du ikke er vild med at læse, kan du lytte til en lydbog. Dette er også en god måde at koble fra og slappe af. 

Få dine tanker væk

Hverdagen kan byde på mange stressede situationer, hvor det virkelig handler om at bruge hjernen. Derfor kan det også være både rart og nødvendigt at kunne slå hjernen helt fra en gang i mellem. Dette kan du blandt andet gøre ved at lave noget, hvor du ikke skal tænke så meget over, hvad du laver. Det kan du blandt andet gøre, når du spiller et spil eller lignende.

Det er blevet utrolig populært at spille på nettet, og det skyldes måske netop, at det her er muligt at koble af og nyde spændingen. Du kan blandt andet spille på spilleautomater, casino kortspil eller oddse. På den måde kan du få tankerne over på spillet frem for på, hvad du skal nå, eller hvad du skal præstere. 

Få luft og overskud

I en presset hverdag, der er præget af praktiske gøremål og karriere, kan det være rart at trække stikket helt. Meget få steder kan man gøre det, som man kan i naturen. I naturen er der højt til loftet, og der er plads til alle tanker. Derfor kan det også være lettere at tanke lidt op på overskudskontoen, hvis du kommer ud i naturen en gang i mellem.

Du kan blandt andet indføre en daglig gåtur, hvor du bare går uden at kigge på din telefon og uden at tale med nogen. Gå en tur med dig selv og dine egne tanker – på den måde kan du måske få lidt luft både til kroppen og til hjernen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*