Spændende nyheder for unge og studerende

Vi skal skrue tiden mange år tilbage, før papiravisen var det eneste nyhedsmedie. Den tid, er der formentligt ingen af nutidens unge, der kan relatere til. I dag er unges nyhedsforbrug tæt knyttet til de digitale medier. Prøv blot at tænke på, hvor mange nyhedsmedier, der har sin egen Facebook- og Instagram-profil. Derudover findes alle aviser i dag som en online-udgave, hvilket gør det nemt for unge at følge med i dagens topnyheder uafhængigt af tid og sted. Faktisk er der mange aviser, der tilbyder unge og studerende en favorabel pris på avisabonnementer. Det er blandt andet med til at sørge for, at de unge får ny og spændende viden.

Unge interesserer sig for nyheder

Unge bliver ofte mødt med fordommen om, at de ikke følger nok med i nyhederne. Det er heller ikke til at komme udenom, at forbruget af nyheder stiger, i takt med at vi bliver ældre. Ikke desto mindre har tendensen over de seneste år været en stigende procentdel i antallet af unge, der dagligt følger med i nyheder fra både Danmark og udlandet. Det har formentligt noget at gøre med, at unge i dag har rigtig gode forudsætninger for at få nyheder. Den teknologiske udvikling har gjort det muligt med nyheds-apps og nyhedssites.

Eksempelvis er Tjeck en online-ungdomsmedie, der formidler en række spændende nyheder og historier til unge og studerende indenfor emner såsom kultur, sport og samfund. Det er heller ingen hemmelighed, at unge er storforbrugere af sociale medier. Dog bruger unge ikke udelukkende Facebook og Instagram til underholdning. De bruger dem også til at få viden om, hvad der sker ude i verden. Sociale medier er en væsentlig kilde til unges nyheder, fordi langt de fleste nyhedsmedier poster artikler, nyhedsvideoer etc. Derudover har de unge mulighed for at dele og videresende nyhedshistorier til hinanden. Selvom de ældre generationer måske ikke helt vil indse det, så kan sociale medier betragtes som én stor vidensbank.

Unges tillid til nyhedsmedier

Spændende nyheder kan være mange ting, og det er ikke mindst en subjektiv vurdering. Nogle nyheder er måske også mere spændende end reelle, og det er især en problemstilling der er ved at opsøge nyheder på de sociale medier. ’Fake news’ er et fænomen, der over de seneste par år har floreret i nyhedsmedier. Kort og godt betyder ’fake news’ nyheder, der ikke er sande, og nyheder, hvor fakta er fordrejet. Fake news er især udbredt på sociale medier, fordi det på disse medier er muligt for alle og enhver at poste historier.

Dette er ikke tilfældet på avisers egne hjemmesider eller på nyhedssites såsom Tjeck, hvor der sidder en redaktion og formidler spændende – og sande – nyheder til unge. Undersøgelser viser da også, at de unge er klar over, at fake news spredes på sociale medier. Det betyder også, at flere unge giver udtryk for, at tilliden til nyhedshistorier bragt traditionelle og regulære nyhedsmedier er større end ved nyhedshistorier, der er postet på et socialt medie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*