Stort udbud af lejligheder vækker bekymring

Boligmarkedet har været et fantastisk marked siden 2012, hvor de fleste ejere har kunne se deres bolig stige mere flere hundrede tusinde kroner i værdi. Er man lejlighedsejer i en af landets større byer, så kan det dog godt være tid til at få solgt ud, for markedet ser ud til at vende.

Nye tal viser nemlig, at priserne på ejerlejligheder er kommet så højt op, at potentielle købere vælger at springe fra. På et år er udbuddet af ejerlejligheder på under 75 kvadratmeter steget med hele 53 % i København og endnu værre står det til i Aalborg, hvor udbuddet er helt oppe på 78 %.

Skal du ud at investere i en ny lejlighed, så bør du måske give det lidt tid, så du kan vær med på bølgen, hvis priserne begynder at falde. Tag et forbrugslån hvis du mangler det sidste i økonomien til at få opfyldt din boligdrøm.

Det store udbud ville være ganske godt, hvis priserne også var derefter, men de høje priser gør, at køberne ikke kan være med, og det kan vækker bekymring.

”Priserne er kommet meget højt op, og der er flere sælgere end købere. De voldsomme prisstigninger, som vi har været vidne til de seneste år, er fortid. Vi er mest bekymrede for markedet i København og Aalborg, men Aarhus kommer ikke langt efter,” fortæller Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea Kredit.

I Aarhus har man også oplevet at udbuddet på de små lejligheder er steget, men modsat de store stigninger i København og Aalborg, er det kun en stigning på 28 %.

Forventer ikke et nyt boligkrak

Selvom markedet er nået et punkt, hvor udbuddet af lejligheder er mange, og priserne alt for høje, så er der ikke noget der tyder på, at vi skal løbe ind i et nyt boligkrak. Tvært i mod mener Nykredits topchef Michael Rasmussen, at det egentlig kan være meget sundt, at der bliver nivelleret lidt ud.

”Når vi ser ind i 2019, kan det være, at lejlighedspriserne i København og måske mere Aalborg end Aarhus sætter sig en lille smule. Men man skal huske på, at det er på ryggen af en meget stor stigning de sidste to-tre år. Så det er nok meget sundt, at det bliver nivelleret ud,” fortæller Nykredits topchef ifølge Finans.dk.

I øjeblikket er der ikke enighed om, hvor markedet er på vej hen. På den ene side hos Nybolig og Estate er de ikke sikre på, at boligpriserne har toppet endnu, men hos EDC mener de, at priserne har passeret toppen, og at priserne vil gå i den modsatte retning nu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*